Anoniem

mening,gegevens,internet,privacy,geheim,au sérieux,diefstal,wetenschap,gevoelig,onaangenaam

De meeste mensen spreken vrijuit over hun Lourdesgrotje en geven hier hun mening over.

Ik vind dit oprecht en schoon.

In feite verbaast me dat soms een beetje in tijden van ‘recht op privacy’ en het angstvallig afschermen van een persoonlijke zienswijze & levenssfeer, vooral dan in de wetgeving.

Maar wat maakt het hier eigenlijk ook uit ?

Toch kom ik af en toe iemand tegen die zijn Lourdesgrotje mordicus niet op onze blog wilt vermeld zien.

Met mij mailen, schrijven of bellen is geen enkel probleem, maar niet op het internet hoor ik dan. Google mag deze persoon of het grotje in geen enkel geval kunnen traceren…

Indien een derde evenwel deze locatie heeft doorgegeven en ze toch ‘per ongeluk’ op de blog is terechtgekomen, verwijder ik de gegevens natuurlijk meteen op verzoek, al vind ik dat spijtig.

Toch vraag ik me dan af wat de eigenlijke beweegreden hiervoor mag wezen.

Tenslotte gaat het hier niet om een groot geheim ?

Moeten we onszelf nu echt zo au sérieux nemen, dat zelfs een onschuldig tuingrotje punt van controverse (of angst ?) zou moeten worden ?

Het valt me dan ook op dat het meestal gaat om een wat oudere persoon die niet vertrouwd is met het internet en er zelf evenmin over beschikt.

Wellicht hebben angstaanjagende verhalen, verteld door familie of vrienden,  hem of haar dan op de hoede gemaakt!

Ik hoor al eens zeggen dat mensen (terecht) bang zijn van diefstal, hoewel ik betwijfel of zo’n Lourdesgrotje grote indruk zal maken op dieven…. wink

Ik kan natuurlijk nog andere redenen bedenken, maar hoe het ook zij: het leven zou wel heel erg saai worden moest niemand nog iets willen prijsgeven over zijn/haar eigen leven en gedachten.

Als we deze regels van de privacy strikt zouden toepassen zouden kranten, tijdschriften en boeken niet veel meer te bieden hebben….

Tenslotte is elke mening persoonlijk, zelfs deze met een ‘wetenschappelijk’ sausje erover heen.

Anderzijds is het best in deze bonte wereld voor elk wat wils te hebben: sommigen willen hun ganse leven vertellen op Facebook of elders, de meesten bewandelen de gulden middenweg en enkelingen willen geen enkel spoor op het internet.

Deze laatsten bewegen dan hemel en aarde om dit te laten verwijderen, als ze per toeval ergens vermeld worden of op een foto staan die ‘dreigt’ verspreid of gepubliceerd te worden.

Ik vraag me hierbij dan ook af of deze personen uit respect voor de privacy van anderen zich dan ook onthouden van alle literatuur die gegevens of gedachten van derden zou kunnen ontsluieren. Lijkt me straf!

Ja, sommige mensen zijn erg gevoelig.

En het is maar best hier rekening mee te houden om een onaangenaam telefoongesprek, dito mail of brief te voorkomen. undecided

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s