Bloemlezing

20161119_141455.jpg

Omdat ik nogal nieuwsgierig ben heb ik afgelopen weekend deelgenomen aan een bloemenseance. Eerlijkheidshalve dien ik te bekennen dat ik daar nog nooit van had gehoord, tot ik dus vorige week werd uitgenodigd. En ja, waarom ook niet ? Het is een gezellige avond geworden.

De opdracht bestaat erin 3 bloemen mee te brengen en spontaan heb ik gekozen voor een rode roos, een roze margriet en een bruine anthurium (aronskelk). Waarom ? Ik weet het niet zeker: de eerste twee zie ik gewoon heel graag en koop ik vaak. De derde diende zich ‘toevallig’ aan en ze trok mijn bijzondere aandacht in de bloemenwinkel. Toen ik de huiskamer binnenkwam met mijn bloemen was de anthurium meteen ook de blikvanger van dienst. Eigenaardig toch hoe onze aandacht telkens weer wordt getrokken door het ongewone, ze komt inderdaad uit tropisch Zuid-Amerika en is betoverend.

Begeleidster Julia heeft me uitgelegd dat het niet zeker is dat ik deze drie bloemen zou terugkrijgen en inderdaad: een roze margriet is terug tot mij gekomen, in plaats van de rode roos kwam er een witte met een roze hartje terug, de anthurium werd vervangen door een tros oranje lelies. Tot slot viel er een klein oranje chrysantje met een felgroen hart op de grond; het kwam spontaan in mijn hand terecht. smile Mooi! En wat heeft dit nu te betekenen ?

De lelies refereren naar Maria die blij is met het feit dat ik haar terug in de belangstelling breng met onze blog en de verhalen, ook het Lourdesgrotje in onze tuin is in de smaak gevallen. Ze is blij dat ik leef naar mijn waarden, dat ik niets doe wat hier tegenin gaat (of dat tenminste ten zeerste probeer).

De witte roos met het zachtroze tederen hartje is een knipoog van mijn liefdevolle mama, die altijd bij mij is. Zij zou ook in de auto naast me zitten en het stuur overnemen als dat nodig moest zijn. Het klinkt misschien gek, maar het doet me toch wat.

De roze margriet is een boodschap van mijn schoonvader die laat weten dat hij fier is op ons gezin en mij dankt voor de steun die ik geef aan zijn zoon. Dat laatste had ik zeker niet verwacht en vraag me af hoe  Julia dit kan weten….

Het oranje chrysantje  is zeker en vast van mijn vader. Hij was altijd al zo fier op mij en prees me om mijn talent, maar tegelijkertijd hamerde hij erop dat ik bescheiden moest zijn. Nu laat dit bloempje mij weten dat ik gerust wat meer met mijn talent mag uitpakken, want dat ik er nog meer mensen mee zou kunnen helpen.

Mooie gedachten! innocent

Ik heb natuurlijk ook gehoord welke boodschappen de andere mensen kregen en het was fijn om te horen dat het vaak om pure mindfulnessgedachten gaat. Op het prioriteitenlijstje staat: meer rust nemen, geen schuldgevoelens hebben, alles is wat het is.

Toen ik thuis kwam ben ik even op het internet gaan surfen…. Daar lees ik dat je via een bloemlezing of een bloemenseance in verbinding kan komen met diegenen die je spiritueel gidsen in het leven….Ze zouden zelfs iets kunnen vertellen over je toekomst. Bloemen maken immers al eeuwen deel uit van magische rituelen, niets nieuws onder de zon dus. Ik lees dat bomen, planten  en groenten ook energie  kunnen doorgeven aan mensen.

Lelie staat voor zuiverheid, puurheid, intensiteit, ongerepte kracht, geluk. Een witte roos staat voor echte liefde, geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar. Een chrysant duidt op kwetsbaarheid, behoedzame voorzichtige liefde, levensenergie. Een margriet laat weten dat je iemand gelukkig maakt en wijst op spontane aspiratie van de natuur voor het goddelijke .

Tja, in geloof wel in de kracht van de natuur, dus waarom zouden bloemen en planten ons niets te vertellen hebben!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s