Ster

9Y8A4183-klein-logo-jan-wit.JPG

Drie acteurs uit Duitse soapserie Sturm der Liebe: Poppy (Birte Wentzek), Luisa (Magdalena Steinlein) en David (Michael Kühl) toerden afgelopen eindejaar rond in België voor Primo TV Gids op uitnodiging van hoofdredacteur Ernest Van Driessche (alias Vic Dennis). Massa’s volk wachten hen op in Hasselt, Kortrijk, Genk, Nazareth en Antwerpen. Wij hebben hen als trouwe supporters ook ontmoet samen met 50 andere fans in Hotel Restaurant Van der Valk te Nazareth bij Gent. Tegelijkertijd werd er ook promotie gemaakt voor het singltje van Melanie Wiegmann (Sturm der Liebe – Natascha, barkeeper en zangeres) – Chris Van Tongelen (Familie) en Ronn Moss (Mooi en Meedogenloos) ‘Together We Are Strong’ ten voordele van het Kinderkankerfonds.

Birte, Magdalena en Michael zijn zeer vriendelijk en komen in het Engels of in het Duits een praatje maken aan elke tafel. Ze zijn alle drie superslank, jong en vol energie. smile Het zouden onze kinderen kunnen zijn! In het echte leven wonen ze thans alle drie in Berlijn, de Duitse hoofdstad, ook voor de filmindustrie. Poppy (Birte) is in de serie getrouwd met de hoteleigenaar Werner Saalfeld (Dirk Galuba) en is in de serie net gestorven. Ik heb haar natuurlijk gezegd dat ik blij ben haar hier levend te ontmoeten. wink Ook zij vindt het spijtig de serie te moeten verlaten… Luisa (Magdalena) is gehuwd met David (Michael), maar zal kiezen voor haar ware liefde Sebastian Wegener (Kai Albrecht).  Dit is wellicht niet eenvoudig om te begrijpen als je de soap niet volgt….

Gek toch hoe we met de personages meeleven en nu al plannen smeden om in 2019 opnieuw mee te gaan met de fanreis richting München, Bad-Tolz, Rosenheim, Bichelheim en Fürstenhof…We maken wat foto’s met de acteurs en zij wisselen een handtekening uit. Voor ons is het vermaak, voor hen is het professionele tijd!

Na het diner gaan we op zoek naar een Lourdesgrotje in Nazareth, meer bepaald in de deelgemeente Eke. Het zou zich bevinden in De Lichtervelde RVT , een rust- en verzorgingstehuis. Zoals gewoonlijk weet het personeel van niets, hoewel ik een foto kan tonen, maar we krijgen vrije toegang tot de tuin. Iemand weet ons dan toch te zeggen dat we goed aan de voorzijde dienen te kijken, naast het kippenhok, want daar is iets…..En inderdaad, met wat verbeelding zien we het Lourdesgrotje, hoewel het overwoekerd is met klimop. Het is wat verwaarloosd, waarschijnlijk ook omdat het nu winter is, maar nog altijd mooi. Zelfs Bernadetje is aanwezig en het Mariabeeld is tegen het gure weer beschermd door de weelderige plantengroei…Spijtig dat het grotje niet méér gepromoot wordt voor de bejaarden, het zou toch een troost en een bezinningsplaats kunnen zijn….

Tot slot lees ik op het internet dat de ommegang van Maria in Nazareth elk jaar op 8 september in de namiddag een traditie is. Hiervoor heeft het gemeentebestuur een brochure gemaakt over 38 kapellen die Nazareth rijk is.  Met deze leiddraad in de hand kan je dan een leuke wandel- of fietstocht maken doorheen Nazareth en Eke. Deze inventaris bevat niet alleen de historische en technische kenmerken van elke kapel, maar ook een beschrijving van de volksverhalen die bij de omwonenden nog bekend zijn. Maria zou hier in de middeleeuwen aan een ridder die terugkeerde van de kruistochten verschenen zijn…Ik heb dus direct een mailtje gezonden om dit boekje te bestellen. Wie weet zit er nog een Lourdesgrotje tussen, want vaak worden beide fenomenen door mekaar gehaald. Bovendien is in Nazareth het ‘miraculeuze’ eikenhouten middeleeuwse Mariabeeldje nog te bewonderen in de kerk. Dit Onze-Lieve-Vrouwbeeldje zou aanvankelijk aan een boom gehangen hebben en rond de plek kwam in de 13de eeuw een bewonerskern, die uiteindelijk uitgroeide tot het dorp Nazareth. Mooie ontstaansgeschiedenis, op zich al een wonder!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s